Održana završna konferencija projekta EFoNet

Slika /arhiva/EfoNET/Zavrsna/nas.jpg
VINKOVCI, 13.01.2016. - Na 20. sjednici Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Vukovarsko-srijemske županije u prostorijama Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. održana je  završna konferencija projekta EFoNet – Employment Fostering Network  sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Voditeljica projekta Ana Škrabo, kao stručna pomoć na projektu, na konferenciji je predstavila ostvarene rezultate navedenog projekta koji završava s provedbom 19. siječnja 2016. godine, a koji je namijenjen Lokalnom partnerstvu za zapošljavanje Vukovarsko srijemske županije i njegovim članovima. Projektom se doprinijelo učinkovitom funkcioniranju i održivosti  Partnerstva kroz projektne aktivnosti. Zajedničke preporuke za poboljšanje pristupa u poticanju zapošljavanja, izrađene u suradnji Partnerstva s Lokalnim partnerstvima za zapošljavanje 5 županija kao i povećane kompetencije članova Partnerstva u području javne nabave i studija predizvodljivosti i izvodljivosti su najvažniji ostvareni rezultati projekta.
 
Akcijski plan provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Vukovarsko-srijemske županije 2016.-2020., izrađen u okviru navedenog projekta, usvojen je na održanoj sjednici i objavljen na službenoj  internetskoj stranici Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Vukovarsko-srijemske županije. Ovaj dokument sadrži niz aktivnosti i pojedinačnih mjera koje će članovi Partnerstva i druga tijela provoditi do kraja 2020. godine u svrhu ispunjavanja strateških ciljeva definiranih u Akcijskom planu.  Revidiranjem Akcijskog plana revidirala se i web stranica Baza projekata Vukovarsko-srijemske županije u svrhu praćenja provedbe prioritetnih ciljeva i mjera navedenog dokumenta.
 
Predsjednica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Vukovarsko-srijemske županije Melita Meštrović i njezina zamjenica Jasna Kolar, zahvalile su članovima Partnerstva na sudjelovanju u projektnim aktivnostima te najavile nastavak rada na unaprjeđenju Partnerstva prijavom projektnih prijedloga na pozive u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
 

Pisane vijesti