Održan 4. Razvojni forum u okviru izrade Nacionalne razvojne strategije 2030

  • Slika /slike svibanja/20181204_101048.jpg
  • Slika
U utorak, 4. prosinca 2018. godine u Zaprešiću je održan 4. Razvojni forum u okviru procesa izrade Nacionalne razvojne strategije 2030. u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Razvojni forum je pozdravnim govorom otvorio državni tajnik g. Velimir Žunac, uz uvodne govore župana Zagrebačke županije, g. Stjepana Kožića i gradonačelnika Zaprešića, g. Željka Turka.
Sudionicima Razvojnog foruma, predstavnicima županija i regionalnih koordinatora, su predstavljene dosadašnje aktivnosti i rezultati I. i Ii. faze procesa izrade NRS 2030 te prijedlozi kriterija i metodologije odabira funkcionalnih regija u Hrvatskoj, kao i daljnja dinamika izrade NRS 2030.

Gospodin Somik V. Lall, voditelj tima Svjetske banke za teritorijalni razvoj je predstavio i analizirao globalne trendove teritorijalnoga razvoja, uz ključne preporuke i smjernice za RH.
Ispred RA VSŽ Razvojnom forumu je nazočila Vedrana Džoić, voditeljica odjela za regionalni razvoj i strateško planiranje, uz predstavnike  županije, pročelnicu UO za gospodarstvo i regionalni razvoj, gđu. Zrinku Čobanković i Helenu Valentić, višu savjetnicu.


Pisane vijesti