110 godina javne vodoopskrbe u Vinkovcima

Slika /slike svibanja/vodopskrba.jpg
Vinkovci, 10.10.2019. - Danas je u kongresnoj dvorani hotela “Slavonija”  obilježeno 110 godina javne vodoopskrbe u Vinkovcima, odnosno 110 godina otkako je izgrađen vodotoranj u dvorištu današnjeg Vatrogasnog doma od kojeg je kasnije krenula izgradnja cjevovoda, prvo u najužem središtu grada, a zatim i po cijelom gradu. 

Povodom obljetnice održana je svečanost na kojoj je istaknuto da se upravo Vinkovci nalaze među gradovima koji već više od stoljeća sustavom javne vodoopskrbe osiguravaju pitku vodu svojim građanima.

Nazočnima su se prigodnim govorima obratili g. Ivan Rimac, predsjednik Uprave Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, g. Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca i predsjednik Skupštine Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, g. Josip Dabro, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana te g. Davorin Piha, voditelj Vodnogospodarstvenog odjela za srednju i donju Savu. 

Predavanje o javnoj vodoopskrbi grada Vinkovaca održala je dr. sc. Jasna Kopić, a promovirana je i knjižica 110 godina javne vodoopskrbe u Vinkovcima mr.sc. Zlatka Virca. 

Na kraju svečanosti prikazan je i promo film o Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji u produkcije Plave Vinkovačke televizije.

Ispred RA VSŽ sudjelovalo je ravnatelj g. Ilija Cota.


Pisane vijesti