Prigodna svečanost povodom 40 godina suradnje Osijeka i Pforhzeima

U Osijeku se 21.-22. listopada 2019. godine održava prigodna svečanost povodom proslave dugogodišnje suradnje između Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s Visokom školom Sveučilišta u Pforzheimu, Njemačka. 

Ekonomski fakultet u Osijeku već 40 godina uspješno surađuje sa Sveučilištem u Pforzheimu. Ovo je najduža međunarodna sveučilišna suradnja u Hrvatskoj, koja je omogućila brojne razmjene studenata, profesora, zajedničke projekte i koja je prerasla i u svojevrsno prijateljstvo između ove dvije institucije.

Organizirana je prigodna svečanost, u okviru koje će biti i panel poduzetnika iz Hrvatske, koji imaju uspješno poslovanje na njemačkom tržištu s ciljem prezentacije njihovih iskustava u plasiranju svojih proizvoda na zahtjevno njemačko tržište.

U panelu sudjeluju predstavnici sljedećih poduzeća: Žito d.o.o. Osijek, HF Belišće d.o.o., Spačva d.d. Vinkovci, RT-RK d.o.o. Osijek, Grad Export d.o.o. Vinkovci. Panel moderira Vladimir Ham, predsjednik Njemačke zajednice u Hrvatskoj, a ujedno i član udruge Alumni Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Ispred RA VSŽ sudjeluje voditeljica Odjela za regionalni razvoj i strateško planiranje Ivana Marjanović.


Pisane vijesti