Naslovna » EU projekti » Joint Effort for Innovative Environment


Joint Effort for Innovative Environment

Naziv projekta: Joint Effort for Innovative Environment - Zajedničkim snagama za inovativno okruženje

Ukupna vrijednost projekta: 224.750,04 €
Iznos EU potpore: 189.194,58 € (84,18%)
                                           
Nositelj projekta:
Partneri:
Trajanje projekta: 14 mjeseci (početak u prosincu 2010.)

Voditelj projekta: Ivan Rimac,dipl.oec


Ukratko o projektu:

Glavni cilj projekta je unapređenje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u Posavini i Vukovarsko-srijemskoj županiji i ostvariti dugoročnu i održivu suradnju poduzetničkih potpornih institucija i poduzetnika.

Jačanje inovacijskog kapaciteta malih i srednjih poduzeća (MSP-a) predstavlja preduvjet poboljšanju konkurentnosti i održivosti razvoja Vukovarsko-srijemske županije. Poslovni uspjeh MSP-a, plasman proizvoda i usluga na domaćem i stranom tržištu uvelike ovisi o njihovoj inovacijskoj sposobnosti i mogućnosti razvoja, prilagodbe i upotrebe novih tehnologija. Inovacijski proces stvara nova i bolja rješenja, te čini tvrtke konkurentnijima.Stoga se ovaj projekt bavi se razvojem inovativnih usluga, poticaja i potpora namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima u cilju jačanja njihovih inovativnih kapaciteta i konkurentnosti. 

Isto tako, ovim projektom želi se potaknuti suradnja između potpornih institucija iz prekograničnog područja, ali i suradnja između poduzeća i to kroz organizaciju zajedničkih seminara, edukativnih radionica, konferencija i sličnih aktivnosti razmjene iskustava i primjera dobre prakse.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter