Naslovna » Novosti » Novosti » Konferencija "zajedno do EU fondova - za bolju prometnu povezanost"


Konferencija "zajedno do EU fondova - za bolju prometnu povezanost"
10.10.2017. je u Europskom parlamentu, u okviru Europskog tjedna regija, održana konferencija na temu „Zajedno do EU fondova – za bolju prometnu povezanost“ u organizaciji zastupnice u EU parlamentu, gđe Dubravke Šuice te kluba hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu. Uz gđu Dubravku Šuicu, voditeljicu hrvatske EPP delegacije, skup je uvodno pozdravio g. Damir Barna, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, g. Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije te g. Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije. Uvodno je istaknut značaj razvoja prometnih pravaca, osobito onih u okviru paneuropske mreže pravaca s naglaskom na koridor Vc.

U radnom dijelu konferencije gđa  Maja Bakran, zamjenica generalnog direktora Opće uprave za mobilnost i promet DG MOVE istaknula je značaj razvoja željezničkog prometa kao i modernizacije te izgradnje prometne infrastrukture za koju je Hrvatska iz EU fondova iskoristila 432 milijuna EUR u svrhom modernizacije i izgradnje nove prometne infrastrukture. U radnom dijelu sudjelovali su i g. Goran Štefanić, Veleposlanik i zamjenik stalnog predstavnika RH pri EU, g. Tomislav Mihotić, državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH te gđa Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze.

Obzirom da su hrvatski koridori slabo zastupljeni u mreži europskih koridora, na kraju konferencije održana je i panel diskusija na tu temu u kojoj su sudjelovali g. Paolo di Laura Frattura, predsjednik regije Molise iz Italije, g. Ivan Anušić, župan Osiječko-baranjske županije, g. Aldrin Dalipi, predsjednik regije Tirana iz Albanije te g. Mauro D'Attis, član Europskog odbora regija.
Ispred Vukovarsko-srijemske županije u radu konferencije je sudjelovao g. Ilija Cota, direktor Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter