Naslovna » Novosti » Novosti » Sastanak ministrice Žalac sa županima i regionalnim koordinatorima


Sastanak ministrice Žalac sa županima i regionalnim koordinatorima
U srijedu, 6. rujna 2017. godine, u Zagrebu je održan mjesečni sastanak ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sa županima i regionalnim koordinatorima, na kojemu su sudjelovali zamjenik direktora Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast, Mario Bušić te voditeljica odjela za pripremu i provedbu projekata, Vedrana Džoić.

Na sastanku su predstavljene aktivnosti vezane uz izradu paketa novih zakona te otvoreni natječaji i oni u najavi. Ministrica Žalac je izvijestila okupljene župane i regionalne koordinatore o dodatnih 231 milijuna kuna namjenskih sredstava koje je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osiguralo u okviru Fonda za regionalni razvoj te kojima će biti sufinancirani projekti koje nije moguće financirati sredstvima iz fondova Europske unije.

Ujedno, ministrica je najavila i potpisivanje Sporazuma s regionalnim koordinatorima kojim će se urediti međusobna prava i obveze u procesu izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine i pripreme zalihe lokalnih razvojnih projekata.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter