Naslovna » Novosti » Novosti » Završna konferencija projekta „Povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja tvrtke Akord kroz nabavu novih strojeva i programskih rješenja“


Završna konferencija projekta „Povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja tvrtke Akord kroz nabavu novih strojeva i programskih rješenja“
ŽUPANJA, 26. kolovoza 2017. godine s početkom u 14:00 sati u prostorima tvrtke Akord, održana je završna konferencija projekta „Povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja tvrtke Akord kroz nabavu novih strojeva i programskih rješenja“.


Ukupna vrijednost projekta je 1.697.031,46 kn, a bespovratna sredstva osigurana su u iznosu od 618.966,45 kn. Nositelj projekta je tvrtka Akord d.o.o., a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj temeljem Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.
Projekt je započeo 1. srpnja 2016. godine, a završava 1. rujna 2017. godine, sukladno Ugovoru o bespovratnim sredstvima potpisanom s Ministarstvom poduzetništava i obrta i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Opći cilj projekta je povećanje konkurentnosti tvrtke Akord kroz uvođenje novih tehnologija, povećanje produktivnosti proizvodnje i ostvarivanje izvoza na inozemna tržišta.

Na početku završne konferencije uzvanike je pozdravio voditelj projekta, gospodin Mario Špoljar, ujedno vlasnik i direktor tvrtke Akord d.o.o. koji je, tijekom konferencije, predstavio ostvarene aktivnosti i rezultate projekta.
Konferencija se nastavila s prezentiranjem trenutno aktualnih natječaja za poduzetnike koje je predstavio gospodin Goran Koprivnjak, savjetnik za ruralni razvoj, poljoprivredu i poduzetništvo – Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.


U proizvodnim pogonima tvrtke svim sudionicima predstavljeni su novi strojevi i oprema. Iz projekta su nabavljeni strojevi namijenjeni proizvodnji namještaja kao što su CNC stroj za obradu iverice, viličar, preša za brikete, multinamujenski radni stol za obradu iverice, ali i oprema koja je instalirana u poslovne prostore tvrtke pri čemu izdvajamo sustav videonadzora, sustav protuprovale, sustav vatrodojave.
 

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter