Naslovna » Novosti » Novosti » 16,6 milijuna kuna za OŽB Vinkovci


16,6 milijuna kuna za OŽB Vinkovci
VINKOVCI, 15.05.2017. - Danas su ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i ravnatelj opće županijske bolnice Vinkovci Krunoslav Šporčić u prostorijama Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima potpisali ugovor o financiranju projekta pod nazivom „Unaprjeđenje kvalitete zdravstvenih usluga DB/DK u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci“ ukupne vrijednosti 16.595.698,75 kuna.

Projekt je 100% financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, gradonačelnik Grada Vinkovaca Mladen Karlić, dogradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić te direktor Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. Ilija Cota.

Kroz projekt će poboljšati učinkovitost i pristup dnevnim bolnicama/dnevnim kirurgijama nabavom suvremene medicinske opreme i edukcijom medicinskih djelatnika, ali i šire javnosti. Konkretno, kroz projekt će se opremiti odjeli opće kirurgije i urologije, ortopedije i traumatologije, otorinolaringologije i oftalmologije te radiologije. Projektom će se poboljšati kvaliteta usluge zdravstvene zaštite i usluga za oko 120.000 korisnika s područja cijele VSŽ i šire koji gravitiraju Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Veći broj pacijenata bit će zbrinuto kroz dnevne bolnice oftalmologije i kirurgije, dijagnostički te kroz terapijske postupke. S povećanjem broja zbrinutih pacijenata kroz dnevne bolnice i dnevne kirurgije smanjit će se broj bolesnika na akutnim bolničkim odjelima, a to će pridonijeti općem smanjenju troškova Opće županijske bolnice Vinkovci s obzirom da akutna bolnička skrb predstavlja najskuplji oblik pružanja zdravstvene zaštite.  

Ovo je drugi potpisani ugovor u posljednjih mjesec dana za projekte u sektoru zdravstva na području Vukovarsko-srijemske županije u čijoj pripremi je sudjelovala Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. Početkom travnja ugovoren je projekt „Poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji“ ukupne vrijednosti  9.532.348,42 kune čiji je nositelj Vukovarsko-srijemska županija, a partneri tri doma zdravlja s područja VSŽ: Dom zdravlja Vinkovci, Dom zdravlja Vukovar i Dom zdravlja Županja.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter