Naslovna » Novosti » Novosti » Agencija Hrast sudjelovala u obilježavanju EU tjedna


Agencija Hrast sudjelovala u obilježavanju EU tjedna
VUKOVAR, ILOK, ŽUPANJA, 10.05.2017. - Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. u sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata“ sudjelovala je u obilježavanju Europskog tjedna cijelim nizom aktivnosti. „Dani otvorenih vrata EU projekata“  inicijativa je Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a cilj održavanja jest najširoj javnosti predstaviti projekte koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u raznim područjima.

Uz postavljanje štandova s informativnim i promotivnim materijalima u gradovima Županja i Ilok, u suradnji s odgojno-obrazovnim djelatnicima Osnovne škole Julija Benešića i dječjeg vrtića „Crvenkapica“ iz Iloka te djelatnicima Osnovne škole Ivana Kozarca i Dječjeg vrtića „Maslačak“ iz Županje, Agencija je organizirala i aktivnosti  oslikavanja gradskih trgova i ulica na temu EU za djecu vrtićke dobi i prvih razreda osnovnih škola.  Na ovaj način djeci predškolskog uzrasta te učincima prvih razreda na zanimljiv način je objasnjeno značenja Europska unije, te su predstavljene njezine članice.
 
Kako bi primijenila svoje znanje, djeca su dobila zadatak crtanja i oslikavanje školskog igrališta u Iloku te trga u Županji zastavama članica Europske unije, te pisanje imena glavnih gradova država članica. Učenici su iskazali veliko oduševljenje ovim događajem, a odgojno-obrazovno osoblje interes za budućom suradnjom s Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.. Ispred Agencije, u organizaciji ove aktivnosti u Iloku uz direktora, g. Iliju Cotu, sudjelovali su i gđa. Zrinka Lončar, gđa Marija Božić i gđa. Ana Škrabo, te u Županji gđa. Ana Bošković i g. Goran Koprivnjak.Nadalje, u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom, u sklopu projekta ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije, K.K.10.1.3.01, Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. organizirala je i Sajam EU projekata s ciljem promocije ESI fondova i informiranja šire javnosti o mogućnostima financiranja iz ESI fondova. Ispred Agencije na ovom su događanju sudjelovali g. Velimir Kurtušić, voditelj ovog projekta, te g. Adam Ćavar, i gđa Marija Dević. Uz brojne građane, štandove je obišao i župan, g. Božo Galić

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter