Naslovna » Novosti » Novosti » Danube-INCO.NET: Radna skupina za inovacije i transfer tehnologije EUSDR u Vukovaru


Danube-INCO.NET: Radna skupina za inovacije i transfer tehnologije EUSDR u Vukovaru
VUKOVAR, 25.04.2017. - U Velikoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru održana je Cross-fertilization radionica 2. prioritetnog područja (PA2) EU strategije za dunavsku regiju (Priority Areas Cross-fertilization Workshop Competitiveness and internationalization of SMEs in Bioeconomy in Danube Region).

Steinbeis-Europa-Zentrum, kao voditelj Radne skupine „Inovacije i transfer tehnologije” i koordinator u prioritetnom području 8 (PA8) i voditelj Radnog paketa (WP5) u projektu Danube-INCO.NET je vodio radionicu zajedno s tvrtkom Eko-sustav d.o.o. iz Vukovara.
Pozdravni govor su održali Krešimir Raguž, direktor Eko-sustava  d.o.o. (u ime župana Bože Galića), Tomislav Radoš, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore te Marijan Pavliček, dogradonačelnik grada Vukovara. Na radionici su sudjelovali projektni partneri, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatske gospodarske komore, kao i međunarodnih i domaćih institucija.

Ivan Ambroš iz Agencije za razvoj HRAST je kao član radne skupine za inovacije i transfer tehnologije, održao prezentaciju o aktivnostima Agencije za razvoj HRAST kao dijela mreže dunavskih centara za prijenos tehnologije (DTC Network) i provedbi odobrenog projekta Made in Danube. Cilj radionice je bio da se u radu prioritetnih područja (PAs) razviju perspektive o konkurentnosti i internacionalizaciji malih i srednjih poduzeća u području bio-ekonomije u dunavskoj regiji uz sudjelovanje relevantnih predstavnika na području istraživanja i inovacija.

Istog su dana sudionici radionice posjetili tvrtku Spačva d.d., a predstavnici tvrtke Steinbeis-Europa-Zentrum posjetili su i Agenciju za razvoj HRAST gdje je održan sastanak direktora Steinbeis-Europa Zentrum Jonathana Loefflera i direktora Agencije za razvoj HRAST Ilije Cote sa suradnicima na temu zajedničke suradnje u okviru dunavske mreže za prijenos tehnologija i provedbe projekta Made in Danube.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter