Naslovna » Novosti » Novosti » Župan Galić i direktor Cota u Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem


Župan Galić i direktor Cota u Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem
OSIJEK, 11.04.2017. -  U Osijeku je održana 1. Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojoj su sudjelovali župan Božo Galić i direktor Ilija Cota koji je predstavio Agenciju za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. i strateške projekte Vukovarsko-srijemske županije.

Vlada RH je na sjednici 8. ožujka 2017. osnovala Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem kao savjetodavno tijelo u području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

Prvom sjednicom je predsjedavao Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, kao predstavnica glavnog koordinacijskog tijela i zamjenica predsjednika Savjeta, predstavila je Projekt Slavonija, Baranja i Srijem te planirane i dosad provedene aktivnosti u sklopu Projekta. Ministrica Žalac je naglasila da su zadaće Savjeta usmjerene na ulaganje u područje Slavonije, Baranje i Srijema na temelju strateškog okvira Republike Hrvatske i Europske unije koje će se postići planiranim aktivnostima kao što su prilagodba kriterija odabira projekata na pozivima za dostavu projektnih prijedloga u okviru europskih strukturnih i investicijskih fondova te jačanje administrativnih kapaciteta na regionalnoj i lokalnoj razini.

Na samom kraju sjednice, predsjednik Andrej Plenković predstavio je zaključke članova Savjeta. Naglasak je stavljen na županije, gradove i općine, razvojne agencije i lokalne akcijske grupe koji će biti nositelji razvoja Slavonije. Sve zaključke možete preuzeti na linku. (http://bit.ly/2ouVlKs)

Sukladno Odluci Vlade RH (http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2017_03_21_492.html) u Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem su imenovani župan Bożo Galić i Ilija Cota - direktor Agencije Hrast.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter