Naslovna » Novosti » Novosti » Potpisan ugovor za Domove zdravlja vrijedan 9,5 mil kn


Potpisan ugovor za Domove zdravlja vrijedan 9,5 mil kn
VINKOVCI, 11.04.2017. - Jučer su u prostorijama Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije gđa. Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje g. Tomislav Petric i vukovarsko-srijemski župan g. Božo Galić potpisali ugovor o sufinanciranju projekta „Poboljšanja uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji“ u čijoj pripremi je sudjelovala Agencija za razvoj Vukovarsko srijemske-županije Hrast d.o.o. u koordinaciji s Upravnim odjelom za zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije te tri doma zdravlja s područja VSŽ: Dom zdravlja Vinkovci, Dom zdravlja Vukovar i Dom zdravlja Županja. Ukupna vrijednost projekta je 9.532.348,42 kune, od čega 8.085.509,54 kuna čine maksimalno iskorištena bespovratna sredstava iz fondova Europske unije.

Projektom će se poboljšati kvaliteta usluge primarne zdravstvene zaštite i usluga za oko 183.000 korisnika s područja cijele VSŽ i šire. Predviđene aktivnosti u projekt obuhvaćaju nabavu medicinske i dentalne opreme u vrijednosti od gotovo 7.165.000,00 kn, manje infrastrukturne radove (ugradnja dizala) te edukacije zdravstvenih djelatnika.. Projektom su obuhvaćena sva tri doma zdravlja s područja VSŽ, koji su ujedno i partneri na projektu, te 36 koncesionara koji djeluju u području opće/obiteljske medicine, ginekologije, pedijatrije i dentalne medicine (koji su bili prihvatljiva područja prema Pozivu na dostavu projektnih prijedloga).

„Napokon se ostvaruje ono što je i obećano. Potpisani su danas značajni ugovori za zdravstvo, školstvo i lokalnu zajednicu. Posebno me veseli što su iznosi znatno veći nego što su bili nekad, a vezano za poboljšanje uvjeta za pružanje primarne zdravstvene zaštite, bolje i kvalitetnije usluge. Zahvaljujući našoj ministrici, njenoj ekipi i dobrom radu naših domova zdravlja i bolnica, isto tako i našoj Razvojnoj agenciji Hrast,  mogu se postići dobri rezultat, što govore danas potpisani ugovori“- rekao je župan Galić.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter