Naslovna » Novosti » Novosti » Sastanak s ministricom Gabrijelom Žalac o razvoju VSŽ


Sastanak s ministricom Gabrijelom Žalac o razvoju VSŽ
VINKOVCI, 30.12.2016. – Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i direktor Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast Ilija Cota dana 28.12.2016. bili su u radnom posjetu Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije gdje su održali radni sastanak s ministricom Gabrijelom Žalac. Među brojnim temama, naglasak je bio na razvojnim projektima koje Vukovarsko-srijemska županija namjerava kandidirati na budućim natječajima s ciljem gospodarskog oporavka najistočnije hrvatske županije i ostvarivanja održivog gospodarskog rasta.

Ono što će biti od iznimnog značaja u narednom razdoblju jest dinamika raspisivanja natječaja kako bi se gradovi i općine te Vukovarsko-srijemska županija zajedno s poduzetnicima, poljoprivrednicima i institucijama pravodobno pripremili za kandidiranje na iste. Ministrica Gabrijela Žalac na čelno mjesto u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije došla je s bogatim iskustvom pripreme i provedbe EU projekata u Vukovarsko-srijemskoj županiji te je najbolje upoznata s potrebama ovog kraja po pitanju implementacije programa regionalnog razvoja.

Na tom tragu župan Božo Galić i direktor Hrast Ilija Cota ministricu Gabrijelu Žalac upoznali su i s trenutnom fazom pripremljenosti Županijske razvojne strategije kao ključnog dokumenta koji bi svojom provedbom trebao dovesti od razvoja ove županije.

Potencijal Vukovarsko-srijemske županije izuzetan je po pitanju poljoprivrede, prehrambene i drvne industrije, geostrateškog položaja te prirodnih resursa, stoga je bitno pronaći optimalan model koji bi raspoložive resurse stavio u funkciju razvoja Vukovarsko-srijemske županije zajednički je zaključak s održanog sastanka. 

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter