Naslovna » Novosti » Novosti » Predstavljanje VSŽ u Budimpešti


Predstavljanje VSŽ u Budimpešti
(Vukovar, Vinkovci, Budimpešta, 28.11.2016.) Suradnja između Gospodarske komore u Budimpešti i Vukovarsko-srijemske županije nastavlja se u svim područjima, a posebno u gospodarskom, gdje postoje veliki potencijali za suradnju oko investicijskih mogućnosti.
 
Naime, Vukovarsko-srijemska županija danas se predstavila u Gospodarskoj komori u Budimpešti tijekom koje se održala konferencija  pod nazivom „Hrvatska očekuje Mađare“.
 
Prije početka konferencije predsjednik Gospodarske komore u Budimpešti dr. Kiss Zoltán, sa suradnicima, primio je župana Božu Galića, zajedno s direktorom HGK - Županijske komore Vukovar Ivana Marijanovića te se razgovaralo o dosadašnjoj i budućoj suradnji.
 
Konferenciju je otvorio dr. Kiss a uvodni govor održao i župan Galić te je pozdravio sve nazočne i zahvalio organizatorima na dobroj organizaciji. Tom prigodom istaknuo je kako Hrvatska vrlo dobro surađuje s Mađarskom i kako dvije države veže i prijateljski odnos, izrazivši želju da se takva suradnja i nastavi.  Naglasio je kako je velik broj ljudi s našeg područja bio smješten upravo u Mađarskoj za vrijeme Domovinskog rata te je ovim putem zahvalio mađarskom narodu na svakoj pomoći.

 


Tijekom konferencije održane su prezentacije na sljedeće teme:
 
 
Na konferenciji se govorilo i o inovacijama na području tehnologija koje zahtijevaju minimalnu upotrebu materijala s fokusom na visoku dodanu vrijednost i iznimnu kvalitetu, o programu suradnje Mađarska – Hrvatska te o dosadašnjim rezultatima agencije Privilegium d.o.o. u promicanju hrvatsko-mađarskih veza.
 
Za vrijeme konferencije izlagači iz naše Županije:
·         Vigus d.o.o. Vinkovci – kolači;
·         OPG Damjanović, Štitar – kulen;
·         Obiteljsko pčelarstvo Knežević, Šiškovci – med;
·         Podrumi Krešić d.o.o. Šarengrad – vino;
·         OPG Perković, Retkovci – sir;
·         Iločki podrumi d.o.o – vino
 
izložili su svoje proizvode i time su pokazali bogatstvo i kvalitetu eno-gastronomske ponude našeg kraja kao dio cjelokupne turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije koja je zaokružena promotivnim materijalima Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije putem info deska. Potencijal suradnje na EU i drugim razvojnim projektima predstavila je Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast koja je organizacijski podržala ovaj događaj.
 

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter