Naslovna » Novosti » Novosti » Studijski posjet VSŽ u Bruxelles


Studijski posjet VSŽ u Bruxelles
BRUXELLES, 10.-14.10.2016. -  Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, koje čine pročelnici Upravnih odjela i predstavnici Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. boravili su, od 10. do 14. listopada, u Bruxellesu, kroz Projekt tehničke pomoći regionalnim koordinatorima. Ispred Agencije na studijskom putovanju su bili: viša voditeljica projekta Vedrana Džoić i voditelji projekta Velimir Kurtušić i Hrvoje Niče. Tijekom tog razdoblja članovi izaslanstva sudjelovali su na manifestaciji "Europskoi tjedan regija i gradova" institucija Europske unije u Bruxellesu.

Ovom prilikom sudionici studijskog putovanja posjetili su institucije Europske unije: Odbor regija , Europsku komisiju , Europski parlament te imali  radni sastanak u predstavništvu Hrvatske gospodarske komore. Održani su i sastanci s veleposlanikom Tomislavom Carom i njegovim suradnicima u stalnom predstavništvu Republike Hrvatske pri Europskoj uniji gdje se razgovaralo o aktualnim procesima i prilikama u EU fondovima.  U Europskom parlamentu ih je pozdravila, i objasnila funkcioniranje ove institucije, hrvatska zastupnica Dubravka Šuica.

Studijsko putovanje financirala je Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. kroz bespovratna sredstva dodijeljena u okviru Poziva na iskaz interesa regionalnim koordinatorima za dodjelu bespovratnih sredstava iz prioritetne osi 10 - Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Preuzeto sa: Hrvatska zajednica županija

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter