Naslovna » Novosti » Novosti » Završna konferencija projekta Prirodne znanosti su in


Završna konferencija projekta Prirodne znanosti su in
VINKOVCI, 14.10.2016. – U prostorijama Gimnazije M. A. Reljkovića Vinkovci dana 13.10.2016. održana je završna konferencija projekta „Prirodne znanosti su in“ kojeg vinkovačka gimnazija provodi u suradnji s partnerima Odjelom za fiziku i Odjelom za biologiju Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku te Institutom za društvena istraživanja u Zagrebu. Pred 150 uzvanika iz partnerskih institucija, korisnika projekta te gostiju predstavljeni su ciljevi, aktivnosti i rezultati projekta.

U uvodnom govoru prisutne je pozdravio ispred nositelja projekta ravnatelj Gimnazije M. A. Reljkovića Vinkovci, a ujedno i voditelj projekta, Stipe Tomić, prof., dok su se ispred partnera na projektu obratili prof.dr.sc. Enrih Merdić, predstavnik Odjela za biologiju, Damir Kramarić, dipl. iur., predstavnik Odjela za fiziku i doc. dr. sci. Iris Marušić, predstavnica Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

Ciljeve i aktivnosti projekta, kao i rezultate projekta prisutnima je predstavila članica projektnog tima, Zrinka Lončar, dipl. oec., iz Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast  d.o.o. podugovorene za pružanje usluge tehničke pomoći pri provedbi projekta.  Predstavnici radnih skupina za izradu novih kurikuluma fakultativne nastave iz biologije i fizike, profesori Jasenka Krznarić-Barić i Nedeljko Begović, ukratko su predstavili  izrađene kurikulume koji će se provoditi u slijedećoj školskoj godini.

Osim izrađenih kurikuluma, u ovom projektu vrijednom 1.999.320,41 kuna, profesori su kroz razne edukacije, radionice i konferencije ojačali svoja znanja i vještine potrebne za kvalitetnu izradu kurikuluma, ali i općenito za provedbu suvremene nastave predmeta iz područja prirodnih znanosti. Također, osigurani su materijalni uvjeti za provedbu novih kurikuluma izrađenim priručnicima za učenike i nastavnike, te nabavljenom opremom i potrošnim materijalom ukupne vrijednosti od 199.720,40 kn. Provedene su i promotivne aktivnosti u cilju upoznavanja učenika i javnosti s novim kurikulumima i predmetima iz područja prirodnih znanosti, a posebna pažnja bila je posvećena promociji prirodnih znanosti i zanimanja te je u tu svrhu održana javna tribina „Znanstveni sat“ i organiziran posjet učenika gimnazije  odjelima za biologiju i fiziku Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku.
 

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter