Naslovna » Novosti » Novosti » Strateško partnerstvo s Baden-Württembergom


Strateško partnerstvo s Baden-Württembergom
VUKOVAR, 23.09.2016. – Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, primio je u petak u Palači Srijem direktora Steinbeis-Europa-Zentruma iz Baden-Württemberga dr.sc. Jonathana Loefflera.
 
Tema razgovora bila je dosadašnja i buduća suradnja na zajedničkim projektima između Vukovarsko-srijemske županije i najinovativnije europske regije - Baden-Württemberga, a povod je bio posjet delegacije Steinbeis-Europa-Zentruma Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje su u tjedan dana održane brojne aktivnosti u okviru provedbe i pripreme zajedničkih projekata. Između ostalog održani su sastanci na Šumarskom fakultetu u Zagrebu, Agenciji za razvoj HRAST, radionica za prijavu projekata na HORIZON2020, zajednički sastanak radnih grupa Prioritetne osi 8 Europske strategije za dunavsku regiju i sastanak s rektorom osječkog Sveučilišta.
 
Sastanku su još nazočili i Daniela Chiran iz Steinbeis-Europa-Zentruma, dr.sc. Ivan Ambroš iz Agencije za razvoj HRAST i Krešimir Raguž i Mihajlo Nagy iz Eko-sustava.

 
“Baden-Württemberg kao najinovativnija regija Europske unije je strateški partner Vukovarsko-srijemske županije, a Steinbeis-Europa-Zentrum je strateški partner naše Agencije za razvoj HRAST. Cilj je pozicionirati našu županiju na karti Europe kao jednog od DTC centara u cilju dovođenja novih znanja i novih tehnologija za povećanje konkurentnosti naših poduzetnika, prema uspješnom njemačkom modelu. Našu dobru suradnju ćemo potvrditi i potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju u studenom u Bratislavi na godišnjem forumu Europske strategije za dunavsku regiju.” – rekao je župan Božo Galić.
 
“Steinbeis-Europa-Zentrum je regionalna agencija Baden-Württemberga za inovacije i transfer tehnologija. SEZ je partner s Eko-sustavom na projektu Danube-INCO.NET koji je financiran u okviru FP7 natječaja i u okviru kojeg je započela uspostava Dunavskog centra za prijenos tehnologija (DTC) upravo za područje Vukovarsko-srijemske županije. Izvrsna suradnja koja je započela na inicijativu župana Bože Galića, nastavljena je na obostrano zadovoljstvo s Agencijom HRAST i s ponosom možemo reći da se sad već radi o cijelom nizu projekata na kojima surađujemo s vrlo konkretnim rezultatima i planovima za budućnost.” – poručio je direktor dr.sc. Jonathan Loeffler.
 
“Osim FP7 projekta u provedbi Danube-INCO.NET na kojem je partner Eko-sustav, Agencija za razvoj HRAST sa Steinbeis-Europa-Zentrumom i partnerima iz DTC mreže trenutno ima tri projekta u fazi evaluacije i tri projektna prijedloga u fazi pripreme. Svi su projekti usmjereni na prijenos novih znanja i novih tehnologija. Upravo su nova znanja i nove tehnologije, uz jačanje veza s europskim i hrvatskim znanstveno-istraživačkim institucijama, osnovni preduvjeti za razvoj Vukovarsko-srijemske županije.” – izjavio je dr.sc. Ivan Ambroš iz Agencije za razvoj HRAST.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter