Naslovna » Novosti » Novosti » Otvoren 14. Vinkovački sajam gospodarstva i obrtništva


Otvoren 14. Vinkovački sajam gospodarstva i obrtništva
VINKOVCI, 09.09.2016. – U petak, 09. rujna 2016. godine, otvoren je Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva, koji se u sklopu manifestacije Vinkovačke jeseni održava već 14-u godinu.

Značaj ovog trodnevnog sajma prepoznala je i Predsjednica Republike Hrvatske gđa. Kolinda Grabar-Kitarović čiji je izaslanik na ovom događaju bio predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, koji je ujedno i otvorio sajam.

Vinkovački jesenski sajam je prilika za predstavljanje niza gospodarstvenika, poduzetnika i obrtnika, njihovih proizvoda te međusobnog povezivanja. Cilj sajma je, putem predstavljanja domaćih i lokalnih proizvođača te tradicionalnih proizvoda, ojačati poduzetništvo i obrtništvo na području Vukovarsko-srijemske županije.

U sklopu sajma organizirano je niz događaja među kojima su i tri panel diskusije koje je kao moderator vodio viši voditelj projekta Krunoslav Srpak iz Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. Prva panel diskusija održana je na temu „Hrvatske vode i gospodarenje vodama u Republici Hrvatskoj“ na kojoj su sudjelovali g. Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije, g. Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda te g. Dražen Milinković, predsjednik uprave Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije. Sudionici panel diskusije istaknuli su najznačajnija postojeća i buduća kapitalna ulaganja na području Vukovarsko-srijemske županije te važnost navodnjavanja u funkciji razvoja poljoprivrede ovog područja.

Glavni sudionik druge panel rasprave pod nazivom „Potencijali u Slavoniji i mogućnosti regionalnog razvoja u ekonomski nerazvijenim područjima bio je tehnički ministar financija g. Zdravko Marić. Tijekom rasprave g. Marić osvrnuo se na uspješno smanjivanje udjela javnog duga u BDP-u te na potrebu da se stavi naglasak buduće Vlade na Slavoniju i razvojne projekte našeg kraja te na privlačenje investicija sukladno karti investicija.

Trećoj panel diskusiji s temom „E-impuls“, prisustvovali su, iz Ministarstva poduzetništva i obrta, gđa. Ana Mandac - pomoćnica ministra i g. Petar Šimić u funkciji posebnog savjetnika. Kvaliteti rasprave doprinijele su i predstavnice poduzetničkih potpornih institucija - gđa. Mirta Štrk, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca te gđa. Gabrijela Žalac, direktorica Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. Ovom prilikom, poduzetnici su upoznati s natječajima i modelima financiranja od strane Ministarstva poduzetništva i obrta.

U sklopu sajma, u subotu 10. rujna, održan je i Poslovni uzlet, manifestacija koja je prvenstveno namijenjena malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima, ali je također zanimljiva i velikim kompanijama. Poslovni uzlet je započeo panel diskusijom na temu „Potpore u gospodarstvu Vukovarsko – srijemske županije i Grada Vinkovaca“, a nastavljen je s interaktivnim radionicama i besplatnim edukacijama, gdje su polaznici uz korisne savjete imali priliku upoznati kolege iz svoje, ali i drugih branši te ostvariti brojne poslovne kontakte.
 

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter