Naslovna » Novosti » Novosti » Agenciji isporučena IT oprema vrijedna 780.000 kuna


Agenciji isporučena IT oprema vrijedna 780.000 kuna
VINKOVCI, 13.07.2016. - Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. se u svibnju 2013. godine prijavila na natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta u okviru projekta Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja (e-BUSINESS). Prijava je pozitivno ocijenjena i nakon potpisivanja ugovora, započela je provedba projekta.
 
Cilj projekta je bio poboljšati konkurentnost subjekata malog gospodarstva putem poticanja i podržavanja korištenja e-business rješenja, a time i poboljšanja njihove efikasnosti i produktivnosti, kvalitete proizvoda i usluga te pristupa informacijama i tržištima putem povećanja razine svijesti i upotrebe elektroničkog poslovanja i elektroničkog trgovanja.
 
U sklopu projekta su pokrenute Internet stranice i izrađeni promotivni materijali, a za poduzetnike s područja Vukovarsko-srijemske županije održane su:
·      tiskovna konferencija za medije o prednostima e-poslovanja
·      2 informativna seminara za poduzetnike u Vukovaru i Vinkovcima
·      trodnevna radionica o e-poslovanju s besplatnim e-alatima za poduzetnike i
·      radionica Kako koristiti e-alate za procjenu svojega poslovanja i poboljšanje konkurentnosti
 
Svim poduzetnicima je omogućeno besplatno preuzimanja priručnika „e-Poslovanje za konkurentnost malih i srednjih poduzetnika“, a na završnoj konferenciji predstavljen je i promotivni film projekta e-Poslovanje.

Nakon završetka projekta, Agenciji HRAST je isporučena i informatička oprema u vrijednosti 780.000 kuna koja se sastoji od prijenosnih i stolnih računala, monitora, pisača i ostale tehničke opreme koja će omogućiti djelatnicima Agencije da uz nova znanja u svom radu koriste i nove tehnologije – što su osnovni preduvjeti za rast i razvoj.


Nositelj projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta, Agencija za razvoj Hrast je kao poduzetnička potporna institucija provodila projekt na području Vukovarsko-srijemske županije, a projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu programa IPA IIIC Regionalna konkurentnost.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter