Naslovna » Novosti » Novosti » Započela provedba još jednog projekta


Započela provedba još jednog projekta
VINKOVCI, 1.07.2016. - Projektu pod nazivom „Povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja tvrtke Akord kroz nabavu novih strojeva i programskih rješenja” KK.03.2.1.02.0034 odobrena su sredstva na natječaju „Ulaganje u proizvodnu tehnologiju MSP“, koji je objavljen u okviru Operativnog programa za konkurentnost i koheziju. Ukupna vrijednost projekta je 1.697.031,46 kuna, a njegova provedba planirana je u trajanju 14 mjeseci, do 31.08.2017. godine. Tehničku pomoć u pripremi ovoga projekta pružila je Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.
 
Ugovor je potpisan 14. lipnja 2016 od strane ministara poduzetništva i obrta Darka Horvata i predsjednika uprave HAMAG-BICRO-a Vjerana Vrbaneca i direktora tvrtke Akord doo Marija Špoljara.
 
Ovaj projekt trebao bi odgovoriti na većinu navedenih problema kroz nabavu i instalaciju novih strojeva, opreme, programskih rješenja i edukacije zaposlenika koji će omogućiti kvalitetniji i ekonomičniji proizvod. Tvrtka će u skladu sa definicijom ''početnog ulaganja'' nabaviti nove tehnologije kojima će proširiti postojeći proizvodni kapacitet, a samim time povećati obujam proizvodnje. Ova investicija riješiti će problem nedostatnih proizvodnih kapaciteta tvrtke uslijed povećanja potražnje za njenim proizvodima, pridonijeti novom zapošljavanju, rastu i razvoju tvrtke. Isto tako ojačat će se tržišna pozicija na domaćem, ali i započeti izvoz na EU tržišta. S obzirom na financijske pokazatelje investicije, potrebno je osigurati dodatan izvor financiranja kroz Europski fond za regionalni razvoj. Osim toga nabavom novih strojeva i opreme nove generacije sa manjom potrošnjom energije što će pridonijeti podizanju energetske učinkovitosti proizvodnje i smanjenju troškova električne energije.
 
Projektom će se nabaviti novi strojevi, opreme, alati i radna vozila
 
Projekt je započeo sa provedbom 01.07.2016.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter