Naslovna » Novosti » Novosti » Završna konferencija „Modernizacija kurikuluma VT“


Završna konferencija „Modernizacija kurikuluma VT“
VUKOVAR, 25.04.2016. – U prostorijama „Poslovno-inovacijskog centra BIC – Vukovar“ dana 22.04.2016. održana je Završna konferencija projekta „Modernizacija kurikuluma vježbenička tvrtka“. Pred pedesetak uzvanika iz partnerskih institucija, korisnika projekta te gostiju predstavljeni su ciljevi, aktivnosti, izlazne komponente i rezultati projekta. U uvodnom govoru prisutne je pozdravio ispred nositelja projekta ravnatelj Ekonomske škole Vukovar Ivan Szabo, dok se ispred partnera na projektu Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca iz Vinkovaca nazočnima obratila Nada Živikić.

Ove dvije škole te partnera na projektu Agenciju za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast povezuje osnivač, odnosno Vukovarsko-srijemska županija koja je od samog početka podržavala ulazak u ovaj projekt i tijekom provedbe je aktivno pomagala u nadilaženju određenih prepreka uobičajenih za provedbu EU projekata. U ime Vukovarsko-srijemske županije na završnoj konferenciji obratio se Mario Adamović.

U završnom dijelu konferencije voditeljica projekta Vedrana Džoić predstavila je ciljeve projekta, kao i način realizacije istih. Pri tome je izrazila zadovoljstvo što se Hrast kroz projekt uspio školama pomoći u modernizaciji jednog kurikuluma, ali i nabavci računalne opreme s kojom su opremljene četiri učionice u dvije škole. Kroz projekt su škole dobile određena znanja o pisanju i provedbi EU projekta što će im značajno pomoći u kandidiranju na nadolazeće najavljene natječaje, u prvom redu kroz kvalitetno definiranje ciljeva i aktivnosti budućih projekata – istaknula je Vedrana Džoić.
Na kraju Završne konferencije, učenice Ekonomske škole Vukovar održale su kratku prezentaciju u kojoj su prikazale značaj projekta za vježbeničke tvrtke u okviru kojih provode svoju nastavu iz ovog nastavnog predmeta.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter