Naslovna » Novosti » Novosti » Održan prvi sastanak Projektnog tima DR SHARE


Održan prvi sastanak Projektnog tima DR SHARE
VINKOVCI, 24.02.2016. – U okviru projekta DR SHARE, dana 23.02.2016. u prostorijama Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije održan je prvi sastanak Projektnog tima DR SHARE. Riječ je o projektu DR SHARE (Disaster Reduction, Standardized Hazard Analysis and Risk Evaluation), koji stavlja naglasak na smanjenje katastrofa, standardiziranje analiza opasnosti i procjene rizika.

Projekt je započeo s provedbom 1.1.2016. te će trajati 18 mjeseci. Vrijednost projekta je 281.222,00 EUR od čega je sufinanciranje Europske komisije 210.227,00 EUR. Projekt će se provoditi na području Hrvatske, BiH i Srbije. Nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija, partneri s hrvatske strane su Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast te Državna uprava za zaštitu i spašavanje, ispred BiH partneri su Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavske županije dok Srbiju u Projektu predstavljaju Fond “Europski poslovi” Autonomne pokrajine Vojvodina i Pokrajinsko tajništvo za međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine.
 
Ovaj projekt pomoći će u bržoj, efikasnijoj i organiziranijoj reakciji na elementarne nepogode koje mogu nastupiti na području Vukovarsko-srijemske županije tako i području šire regije koja obuhvaća rubna područja susjedne Srbije te Bosne i Hercegovine. Spašavanje ljudi, životinja, imovine može biti efikasnije ukoliko je poznato koji su resursi predmet evakuacije i zbrinjavanja u kritičnim situacijama.
 
Upravo je standardizirana evidencija kritičnih resursa na projektom obuhvaćenom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije te standardizacija terminologije tih resursa bitan preduvjet za izgradnju softverske aplikacije koja će pomoći pri efikasnijem i organiziranijem postupku evakuacije i zbrinjavanja područja u slučaju elementarne nepogode na području obuhvaćenom projektom DR SHARE.
 
Sastanku Projektnog tima ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočili su v.d. pročelnice UO za međunarodnu suradnju i EU poslove Kristina Černok i zamjenik župana Zdravko Kelić. Agenciju za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast predstavljali su direktorica Gabrijela Žalac i viši voditelj projekta Krunoslav Srpak, dok je ispred DUZS-a sastanku nazočio pročelnik Područnog ureda Vukovar Zdenko Lovrić.
 
Partnere iz BiH, ispred Posavske županije predstavljali su Franc Kljajić i Marijana Vincetić, a iz Srbije su nazočili Gordana Jakovljević, Tamara Glišić i Ivana Đurica ispred Fonda „Europski poslovi“ AP Vojvodine te Vesna Piperski Tucakov u ime Pokrajinskog tajništva za međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodina.

IZ MEDIJA:
Večernji list
Glas Slavonije
Cibalia.info
Press032.com
Cibalia.hr
HRV 

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter